Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

η αυτοκρατορία των κορακιών αντεπιτίθεται

Οι καταστάσεις σκληραίνουν όσο ποτέ επί πρώτης φοράς αριστεράς. Τα μέτωπα του αγώνα μας, ειδικά αυτό των πλειστηριασμών, αγώνα στον οποίο και συμμετέχω ενεργά, απαιτούν θυσίες. Οι απέναντι βοηθούσης της κυβέρνησης και των προπαγανδιστών της όλο και σηκώνουν κεφάλι.

Πρώτο κρούσμα
Σε προηγούμενη ανάρτησή μου είχα αναφερθεί σε πλειστηριασμό σπιτιού μιας ταλαίπωρης οικογένειας. η ανάρτηση αυτή είχε αναδημοσιευθεί σε blog μιας συλλογικότητας κατά των πλειστηριασμών με δική μου πρωτοβουλία. Σε αυτή την αναδημοσίευση καταχωρήθηκε το εξής σχόλιο-απειλή από τον θιγόμενο (εικονίζεται στη φωτο της ανάρτησης).
Κύριε, προβαίνω και σε εσάς στην πιο κάτω ενημέρωση, για να λάβετε προσωπικά γνώση και για τις έννομες συνέπειες, δεδομένου ότι πρωτοστατείτε σε ενέργειες, οι οποίες προσβάλλουν βάναυσα σημαντικά έννομα αγαθά μου! Είναι αυτονόητο ότι από τώρα σας καθιστώ προσωπικά υπεύθυνο για οποιαδήποτε βλάβη τυχόν υφίσταμαι, δίδοντάς σας, όμως, περιθώριο να ανασκευάσετε άμεσα. Δεδομένης της δικηγορικής ιδιότητάς σας (σ.σ. πόθεν το συνάγει ;) αντιλαμβάνεστε άριστα και την αναλήθεια των ισχυρισμών σας και το έκνομο της συμπεριφοράς σας και τις έννομες συνέπειές της. Αντιλαμβάνεστε, τέλος, ότι η σημερινή τηλεφωνική δήλωσή σας σε μένα ότι "Δε μας ενδιαφέρει. Εμείς είμαστε κατά των πλειστηριασμών." δε σας απαλλάσσει από τις ευθύνες σας. Με την παρούσα ηλεκτρονική επιστολή μου σας προσφέρω την ύστατη ευκαιρία να ανασκευάσετε, να σταματήσετε να με βλάπτετε και να θεωρήσουμε το συμβάν λήξαν.(σε FIDE Master, χθες έπαιξες την τελευταία σου παρτίδα).
Η ανάρτηση από το blog και το FB της συλλογικότητας απεσύρθη μόνο και μόνο για το λόγο ότι εγώ παρέβην τις συλλογικές διαδικασίες που προβλέπουν κάθε ανάρτηση άποψης να συζητιέται συλλογικά και μετά να ανεβαίνει. Και πολύ σωστά έγινε και απεσύρθη. Όταν συζητηθεί συλλογικά ίσως ανέβει και πάλι. Παραμένει όμως η ανάρτηση στον ΟΝΟ και αναλαμβάνω τις όποιες εκ του όμου συνέπειες όπως απειλεί ο θιγόμενος.

Δεύτερο κρούσμα
Ασφαλιστική εταιρεία που έβγαζε σε πλειστηριασμό σπίτι ηλικιωμένου που είχε υπογράψει ως εγγυητής για την επαγγελματία σύζυγό του έστειλε δημόσια επιστολή σε ενημερωτικό site κατακεραυνόνοντας όλους εμάς που τρέξαμε στο Χαλάνδρι να αποτρέψουμε τον πλειστηριασμό.

Εν ολίγοις οι ισχυρισμοί της εταιρείας και η δική μου απάντηση.
Η ασφαλιστική εταιρεία σε απάντησή της σε δημοσιεύματα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ενημερωτικές ιστοσελίδες σχετικά με τον πλειστηριασμό εις βάρος της ΡΚ στο ειρηνοδικείο Χαλανδρίου την Τετάρτη 13/1/2016 αναφέρει τα εξής:
1.Ότι εις βάρος της ΡΚ έχει ασκήσει μήνυση για κακουργηματική υπεξαίρεση ασφαλίστρων συνολικού ποσού 213.000.
2.Το χρέος αυτό έχει αποδεχθεί πλήρως με δυο ιδιωτικά συμφωνητικά (22/5/2012 και 25/2/2013) στα οποία υπέγραψε ως εγγυητής ο σύζυγος της. Με βάση το πρώτο ιδιωτικό συμφωνητικό, έγινε εγγραφή συναινετικής προσημείωσης επί ακινήτου του συζύγου της.
3.ότι ο πλειστηριασμός αναβλήθηκε λόγω της εξαγγελθείσας αποχής των συμβολαιογράφων από τα καθήκοντα τους και όχι λόγω της επικαλούμενης αντίδρασης των παρευρισκομένων όπως εμφανίζεται στα δημοσιεύματα.

Η δική μου απάντηση:
Κάνουμε γνωστό στην εταιρεία αλλά και σε κάθε επισπεύδοντα πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας ότι το κίνημα κατά των πλειστηριασμών δεν υποχρεούται παρά να ακολουθεί την πάγια αρχή κανένας άνθρωπος ξεσπιτωμένος.
Ειδικά στην εν λόγω περίπτωση έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:
1. Κοινοπoiήσαμε το δελτίο πλειστηριασμών της 13/1/2016 έτσι όπως αναγράφεται στο οικείο Δελτίο Δiκαστικών Δημοσειύσεων Νο9774 με αριθμό πράξης 6908/Α με απαίτηση 14.088 ευρώ πράγμα που σημαίνει, αφαιρουμένων των εξόδων εκτέλεσης, ότι το διεκδικούμενο ποσό είναι χαμηλότερο. Επίσης στο ίδιο Δελτίο Δiκαστικών Δημοσειύσεων (Νο9774) και στο ειρηνοδικείο Πειραιά την ίδια μέρα η εν λόγω εταιρεία έβγαζε σε πλειστηριασμό άλλη κατοικία (αρ. πράξης 6909/Α) με απαίτηση 20.945 ευρώ.

Επειδή οι αξίες των εκπλειστηριαζομένων οικειών είναι πολυ-πολλαπλάσιες της διατυπωμένης νόμιμα απαίτησης θεωρήσαμε καταδικαστέα τη διενέργεια αυτών των πλειστηριασμών και την καταγγείλαμε. Μάλιστα λαμβανομένου υπόψη ότι επρόκειτο για πρώτη κατοικία, ότι ο θιγόμενος εγγυητής είναι άτομο με αναπηρία 80%, κάτι που επιβεβαιώνουν δημοτικοί σύμβουλοι της περιοχής και επί πλέον των συνθηκών κάτω από τις οποίες δέχθηκε ο θιγόμενος να υπογράψει ως εγγυητής. Τις συνθήκες αυτές μπορεί οποιοσδήποτε να υποθέσει. Να πούμε ακόμη ότι ασχολούμενοι εδώ και ένα χρόνο με την αποδελτίωση των Πλειστηριασμών. Θα είμαστε ευγνώμονες αν η εταιρεία γνωρίζει περίπτωση άλλης ασφαλιστικής  που να προσέφυγε αυτό το διάστημα κατά συνεργατών της.

Τα κινήματα κατά των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων για λόγους αρχής ουδέποτε υπεισέρχονται στους επικαλούμενους από κάθε επισπεύδοντα "ουσιαστικούς" λόγους αλλά επιμένουν και πορεύονται πάνω σε μια αρχή: οποιαδήποτε προσβολή της προσωπικότητας του οποιουδήποτε δια της στέρησης του δικαιώματος της στέγασης είναι κατακριτέα και πρέπει να αντιμετωπίζεται ανάλογα. Τα κινήματα κατά των πλειστηριασμών δεν είναι υποχρεωμένα να γνωρίζουν το φορολογικό ή ποινικό προφίλ κάθε πληττόμενου όταν προσβάλλεται τόσο βάναυσα και απάνθρωπα η προσωπικότητά του ή ακολουθούνται οποιεσδήποτε μέθοδοι πίεσης και εκφοβισμού. Τα κινήματα κατά των πλειστηριασμών καταδικάζουν κάθε περίπτωση που το "δίκαιο" του ισχυρού επιβάλλεται πάνω στον αδύναμο.

2. Αναφέρει η εταιρεία ότι με την ΡΚ υπέγραψε δύο ιδιωτικά συμφωνητικά το 2013 δια των οποίων αυτή παραδέχθηκε το χρέος αυτό. Δηλαδή ένα χρόνο πριν κάνουμε μήνυση για υπεξαίρεση κακουργηματικού χαρακτήρα και μετά υπογράφουμε μαζί του δύο συμφωνητικά. Ο καθείς μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για το αξιόπιστο των ισχυρισμών αυτών ή για το πως αποσπάσθηκε αυτή η συναίνεση/αποδοχή συνοδευόμενη από υποθήκευση της κύριας και μοναδικής κατοικίας ή περιουσιακού στοιχείου της οικογένειας της ΡΚ.
3. Αναφέρει η εταιρεία ότι ο πλειστηριασμός αναβλήθηκε λόγω της εξαγγελθείσας αποχής των συμβολαιογράφων και όχι λόγω της επικαλούμενης αντίδρασης των παρευρισκομένων όπως εμφανίζεται στα δημοσιεύματα, ενώ κάλλιστα γνωρίζει ότι στο ειρηνοδικείο Χαλανδρίου αποπειράθηκε πλειστηριασμός ο οποίος απετράπη χάρη στην κινητοποίηση των αλληλέγγυων, μεταξύ των οποίων ήταν κάτοικοι της περιοχής αλλά και μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Ο σκοπός αυτού του ψευδούς ισχυρισμού είναι προφανής: να απαξιώσει το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, Αν οι φωτογραφίες των αλληλέγγυων έξω από το ειρηνοδικείο ή η φωτογραφία του απεργοσπάστη συμβολαιογράφου της είναι άγνωστες ευχαρίστως να τις διαβιβάσουμε στο τμήμα δημοσίων σχέσεων της εταιρείας.

4. Τέλος ας γνωρίζει η εταιρεία ότι με την ΡΚ δεν υπογράψαμε κανένα συμφωνητικό αλλά ούτε και αυτή με εμάς. Την εν λόγω συναντήσαμε για πρώτη φορά στο ειρηνοδικείο. Έχουμε εδώ και τρία χρόνια υπογράψει ένα γενικό συμφωνητικό με κάθε ΡΚ, με κάθε θύμα της βαρβαρότητας της εποχής μας. Και δίπλα σε αυτά τα θύματα θα είμαστε παρόντες.

Με απλά λόγια η κόλαση είναι εδώ. τί λες καλέ μου αναγνώστη, θα αντέξουμε ;

Η ανάρτηση είναι η πρώτη μιας σειράς σχετικής με την αβάσταχτη καθημερινότητά μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.